Стажування педпрацівників

Стажування як невід’ємна частина

вдосконалення педагогічної майстерності

З 13 лютого 2023 року по 26 лютого 2023 року майстер виробничого навчання ПТУ №46 с. Лазірки пройшла стажування в кафе «Королева бензоколонки» (м. Пирятин). 

Трішки з історії кафе…

У будівлі автостанції міста Пирятина на 156 км автотраси М-03 (Е-40) «Київ-Харків» розташоване кафе зі знаковою назвою «Королева бензоколонки».

У 1960-х рр. на цьому місці знаходилася знаменита АЗС, на якій знімали культову радянську кінокомедію  «Королева бензоколонки». У приміщенні автостанції розміщувалося кафе, в якому знімалися деякі епізоди фільму.

Інтер’єри з тих пір повністю змінилися,  а про героїню актриси Надії Румянцевої, Людмилу Добривечір та інших персонажів фільму нагадують фотографії на стінах.

З травня 1999 року і до сьогоднішнього дня функціонує це кафе.

Директор «Королеви бензоколонки» Стельмах Тетяна Григорівна разом з майстром виробничого навчання Бган Людмилою Миколаївною визначили зміст індивідуальної програми та форму стажування за здобутою спеціальністю та перелік робіт.

Згідно індивідуальної програми стажування Людмила Миколаївна Бган виконала такі роботи: готувала напівфабрикати  для випічки з різних видів тіста, з  овочів (перець фарширований, голубці, кабачки фаршировані, капуста фарширована); начинки для випічки, гарячі перші страви, другі страви, домашні ковбаси, салати. 

В процесі стажування майстер виробничого навчання засвоїла інноваційні технологічні форми та методи в сучасній кулінарії та удосконалила раніше набуті, а саме: приготування гарячих безалкогольних напоїв на сучасному обладнанні; відпрацювання навичок швидкості при роботі з різними видами тіста за допомогою кухонних пристроїв, а також відпрацювання навичок послідовних дій з кухонним обладнанням (мультиварка, пароварка, електрична м’ясорубка, блендер). Людмила Миколаївна також апробувала креативне поєднання смакових елементів; використання компонентів тривалого зберігання у приготуванні гарячих перших страв; оформлення дорожнього меню, упаковку і збалансоване використання компонентів других страв.

Майстер виробничого навчання Бган Л. М. відмінно впоралася  із практичним заняттям на тему: «Приготування  швидкого дорожнього меню тривалого зберігання на сучасному обладнанні».

Результатом стажування  стало ознайомлення з новітніми виробничими технологіями.