Стажування як невід’ємна частина
вдосконалення педагогічної майстерності
З 13 лютого 2023 року по 26 лютого 2023 року майстер виробничого навчання ПТУ №46 с. Лазірки пройшла стажування в кафе «Королева бензоколонки» (м. Пирятин).
Трішки з історії кафе…
У будівлі автостанції міста Пирятина на 156 км автотраси М-03 (Е-40) «Київ-Харків» розташоване кафе зі знаковою назвою «Королева бензоколонки».
У 1960-х рр. на цьому місці знаходилася знаменита АЗС, на якій знімали культову радянську кінокомедію «Королева бензоколонки». У приміщенні автостанції розміщувалося кафе, в якому знімалися деякі епізоди фільму.
Інтер’єри з тих пір повністю змінилися, а про героїню актриси Надії Румянцевої, Людмилу Добривечір та інших персонажів фільму нагадують фотографії на стінах.
З травня 1999 року і до сьогоднішнього дня функціонує це кафе.
Директор «Королеви бензоколонки» Стельмах Тетяна Григорівна разом з майстром виробничого навчання Бган Людмилою Миколаївною визначили зміст індивідуальної програми та форму стажування за здобутою спеціальністю та перелік робіт.
Згідно індивідуальної програми стажування Людмила Миколаївна Бган виконала такі роботи: готувала напівфабрикати для випічки з різних видів тіста, з овочів (перець фарширований, голубці, кабачки фаршировані, капуста фарширована); начинки для випічки, гарячі перші страви, другі страви, домашні ковбаси, салати.
В процесі стажування майстер виробничого навчання засвоїла інноваційні технологічні форми та методи в сучасній кулінарії та удосконалила раніше набуті, а саме: приготування гарячих безалкогольних напоїв на сучасному обладнанні; відпрацювання навичок швидкості при роботі з різними видами тіста за допомогою кухонних пристроїв, а також відпрацювання навичок послідовних дій з кухонним обладнанням (мультиварка, пароварка, електрична м’ясорубка, блендер). Людмила Миколаївна також апробувала креативне поєднання смакових елементів; використання компонентів тривалого зберігання у приготуванні гарячих перших страв; оформлення дорожнього меню, упаковку і збалансоване використання компонентів других страв.
Майстер виробничого навчання Бган Л. М. відмінно впоралася із практичним заняттям на тему: «Приготування швидкого дорожнього меню тривалого зберігання на сучасному обладнанні».
Результатом стажування стало ознайомлення з новітніми виробничими технологіями.